Пиле „Тетрацини“

Вкусна кулинарна класика
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Лингуини“
500 г печурки
400 г пилешко филе
250 г сирене „Моцарела“
100 г краве масло
80 г сирене „Пармезан“
300 мл пилешки бульон
200 мл животинска сметана
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Тетрацини“
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода, докато стане „ал денте“, отцежда се и се полива със зехтин.
2
Пиле „Тетрацини“ 2
Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер, полива се със зехтин, и се готви на грил тиган до полуготовност.
3
Пиле „Тетрацини“ 3
Охлажда се и се реже на кубчета.
4
Пиле „Тетрацини“ 4
Гъбите се обелват, почистват се от пънчетата и се нарязват натънко. Запържват се в половината от маслото, заедно с наситнените лук и чесън. Когато станат златисти се изваждат от съда. Ако е нужно, ги запържете на два пъти, за да не се задушат.
5
Пиле „Тетрацини“ 5
В същия съд се разтопява останалото маслото и в него се запържва брашното.
6
Пиле „Тетрацини“ 6
Щом стане златисто се наливат бульонът и сметаната, и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Пиле „Тетрацини“ 7
Прибавят се запържените гъби и лук.
8
Пиле „Тетрацини“ 8
В тава за печене се смесват пилешкото, наситненият магданоз, пастата и сосът с гъбите и лука. Разбърква се.
9
Пиле „Тетрацини“ 9
Поръсва се с накъсана моцарела, покрива се с хлебни трохи и с настърган пармезан.
10
Пиле „Тетрацини“ 10
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: