Пиле териаки

Японска кухня с Дико Томчев
Източник: Бон Апети
Дата: 09.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
100 мл соев сос
2 скилидки чесън
1-2 с. л. олио
1/2 ч. л. настърган джинджифил
2 домата
10-12 листа пресен босилек
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пиле териаки
Бутчетата се нарязват на порционни парчета.
2
Пиле териаки 2
Скилидките чесън, джинджифилът, соевият сос и олиото за маринатата се смесват и се пасират.
3
Пиле териаки 3
Месото се залива с приготвената смес, разбърква се и се маринова от 2 до 24 часа.
4
Пиле териаки 4
Маринованите бутчета се пекат върху предварително загрят тиган по около 1 минута от всяка страна.
5
Пиле териаки 5
След това се поставят в йенска тенджера и се заливат с останалата част от маринатата.
6
Пиле териаки 6
Съдът се затваря с алуминиево фолио и бутчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 5-7 минути. След това фолиото се отстранява и месото се пече още 10-13 минути.
7
Пиле териаки 7
Доматите се нарязват на дебели шайби и се слагат в купа.
8
Пиле териаки 8
Подправят се с наситнен босилек, поливат се със зехтин и се посоляват.
9
Пиле териаки 9
Овкусените домати се слагат в загрят тиган и се запичат за около 20 секунди.
10
Пиле териаки 10
Ястието се сервира, като в порционна чиния се слагат шайби домат и върху тях се редят порциите пилешко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: