Пиле "Текс-мекс"

Ястията в стил "текс-мекс" водят началото си от щата Тексас, където доминираща е мексиканската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
черен пипер, чили и сол на вкус
1 ч. л. кимион
6–7 с. л. зехтин
1 люта чушка
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
3 домата
3 глави лук
200 г консервирана царевица
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле \
Пилешките гърди се нарязват напречно на тънки филийки и след това на ивици.
2
Пиле \
Ивиците пилешко се посоляват и се запържват в тиган с 3–4 с. л. предварително загрят зехтин.
3
Пиле \
Лукът, чесънът и лютата чушка се режат надребно, два от доматите - на кубчета, а третият се настъргва. Всичко се запържва в 3–4 с. л. загрят зехтин и след 2–3 минути се добавят нарязаните на кубчета чушки.
4
Пиле \
Подправя се с кимион, черен пипер, сол и чили на вкус и се слага царевицата. Изсипва се месото и се разбърква. При сервиране ястието се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: