Пиле „Тандури“ на скара

Крехко и ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле

за маринатата:
300 г гъсто кисело мляко
40 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. бял винен оцет
2 ч. л. гарам масала
2 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. лют кайенски пипер
1/2 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
кората от 1 лимон

за гарниране:
1 връзка кориандър
2 глави лук
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Тандури“ на скара
Пилето се реже на две части с ножица, гръбнакът се отстранява, а кожата се отделя от месото.
2
Пиле „Тандури“ на скара 2
Кимионът и кориандърът се запичат в сух загрят тиган. Щом започнат да отделят аромат, се дърпат от огъня и се счукват в хаванче.
3
Пиле „Тандури“ на скара 3
В блендер се смилат чесънът, лукът, джинджифилът, лимоновата кора, оцетът, червеният пипер, лютият пипер, гарам масалата, куркумата, сол, черен пипер, кимионът и кориандърът.
4
Пиле „Тандури“ на скара 4
Получената паста се разбърква с киселото мляко.
5
Пиле „Тандури“ на скара 5
Пилешкото се разбърква с маринатата и се оставя в хладилник за минимум 8 часа.
6
Пиле „Тандури“ на скара 6
След това се пече на грил от двете страни до готовност – трябва да остане сочно.
7
Пиле „Тандури“ на скара 7
Сервира се с шайби лук, резени лимон и пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Дъщеря ми го хареса, мъжът ми не особено, но като цяло мисля, че се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: