Пиле "Табака"

Гости: Емилия Гергинова и Анета Сотирова
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2001
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле (750-800 г)
1 с. л. маргарин
2 с. л. заквасена сметана
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
4 зелени домата
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка копър
1 ч. л. лимонов сок
лют пипер на вкус
сол


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилето се разрязва на две през гърдите и се начуква, докато се получи средно тънка пържола. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Пиле
Чесънът се счуква и се смесва със сметаната. Подправя се с малко черен пипер. Пилето се намазва от двете страни и се оставя да престои няколко часа.
3
Пиле
Пържи се в оребрен чугунен тиган с капак. Тиганът се загрява силно и пилето се поставя с вътрешната част към дъното. Когато е готово, се обръща от другата страна.
4
Пиле
За да се приготви сос "Кемали", доматите се нарязват на едри парчета, сваряват се и се пюрират. Прибавят се чесън, копър, магданоз и едро счукан лют пипер на вкус. Добавя се малко лимонов сок и хубаво се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: