Пиле "Сатей"

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2007
Пиле
 
Необходими продукти:
100 г пилешки гърди
2 с. л. рибен сос
1 с. л. паста от кориандър
1 с. л. кокосово мляко
2 ч. л. жълто къри на прах
2-3 щипки захар
100 мл кокосово мляко
2 с. л. сос "Сатей"
2 с. л. олио
1 с. л. рибен сос


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешкото месо се нарязва на жулиени и се поставя в чиния.
2
Пиле
Жулиените се поръсват с къри на прах.
3
Пиле
След това се поливат с кокосово мляко.
4
Пиле
Овкусяват се с рибен сос и паста от кориандър и се поръсват с малко захар.
5
Пиле
Месото се овалва добре в маринатата, нанизва се на бамбукови шишове и се оставя да престои 15 минути.
6
Пиле
Олиото се загрява в дълбок тиган и в него се сипва готовият сос "Сатей".
7
Пиле
След това се налива кокосовото мляко.
8
Пиле
Сипва се рибният сос, разбърква се и се оставя да покъкри на тих огън.
9
Пиле
Маринованите пилешки шишчета се изпичат в оребрен сух тиган от всички страни до златисто. Поднасят се заедно със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: