Пиле със свежи билки

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2010
Пиле със свежи билки
 
Необходими продукти:
250 г пилешко филе с кожа
220 г краве масло
по 1–2 стръка розмарин, копър, риган, мащерка
1 г сол
1 г черен пипер
1 мл трюфелово олио
редуциран балсамов оцет
риган, розмарин и мента за украса
150 г тиква
100 г грах
100 г царевица
75 г моркови
75 г лук
15 г чесън
45 г краве масло
150 мл готварска сметана
3 г сол
6 г захар
500 пилешки кости
150 г пилешко месо с кост
200 г моркови
200 г лук
200 г целина
25 г чесън
40 г доматено пюре
700 мл червено вино


Начин на приготвяне:
1
Пиле със свежи билки
Маслото и наситнените билки се пасират.
 
 

2
Пиле със свежи билки 2
Полученото масло се завива в подходяща хартия, оставя се да стегне за 30 минути в хладилник.

3
Пиле със свежи билки 3
Нарязва се на слайсове.

4
Пиле със свежи билки 4
Те се подпъхват под кожата на филето.
5
Пиле със свежи билки 5
Запечатва се на силно загрят тиган от двете страни и се поставя за около 10 минути във фурна, загрята на 220 градуса.
6
Пиле със свежи билки 6
По 25 г от почистените и наситнени моркови, лук и чесън за трите вида пюре се запържват в 1/3 от маслото, добавя се грахът, по 1/3 от солта и захарта и 30 мл вода. Вари се на слаб огън до готовност, за да се запази цветът на продукта. Накрая се добавят по 50 г от сметаната и 1/3 от маслото, пасира се и се претрива през фина цедка. По същия начин се приготвя пюрето от царевицата и от тиквата. Пилешките кости за соса се запичат до златисто на 220 градуса. След това нарязаните на кубчета парчета пилешко месо се запържват, добавят се нарязаните зеленчуци, солта и захарта, пържи се до карамелизиране на продуктите, слагат се доматеното пюре, виното и изпечените кости. По време на редукцията се отпенва. Добавят се около 2 л студена вода и се оставя да се редуцира до желаната плътност. Прецежда се през фина цедка.
7
Пиле със свежи билки 7
Пилешкото се нарязва, подрежда се в подходяща чиния, сосът се монтира* и с него се залива пилешкото месо. Отстрани се поставя част от пюретата, капва се трюфеловото олио и редуциран балсамов оцет. Декорира се с риган, розмарин и мента.
 
* Добавяне на масло към сос.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: