Пиле със сос шампанско

Източник: Мария
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.01.2012
Пиле със сос шампанско
 
Необходими продукти:
500гр пилешко филе пеперуда
250гр тиквички
150гр моркови
100гр лук
250мл сметана
100гр кр.масло
150мл шампанско
сол и бял пипер
подправка за пилешко месо


Начин на приготвяне:
1

  Пилешкото филе разделяме на 2 и овкусяваме със солта , черния пипер, подправката за пиле и малко олио.    

 

 


2

На загрята скара или тиган скара запечатваме месото само да се получат рески от скарата без да го изпичаме до пълна готовност.      

 

 


3

След като минем месото през скарата го слагаме в намазнена тавичка и 50 мл шампанско.Можем да ползваме иенска тавичка с капак или тавичка с фолио и печем 20 мин на 180 градуса          

 

 


4

Обелваме лукът и морковите за соса и ги нарязваме на жулиен.      

 

  

 


5

Изчистваме сърцевината на тиквичката и нарязваме останалото също на жулиени.        

 

 


6

В загрят тиган слагаме маслото, малко олио. Задушаваме лукът до леко златисто, прибавяме морковите и тиквичката, сол и бял пипер. Добавяме 50 мл шампанско.    

 

 


7

Изчакваме да изври шампанското и добавяме сметаната. Изчакваме да се сгъсти и добавяме още малко шампанско за аромат.    

 

 


8

Прецеждаме соса от зеленчуците . Готовото месо нарязваме на филийки и разтиламе в чиния и заливаме със соса.         


9

Зеленчуците пасираме на пюре и поднасяме към порцията.За украса може да сложим и стръкче мента.  Бон Апети!   


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Ако се махнат тиквичките ,предполагам че също ще се получи добре.А шампанското може ли да се смени с нещо друго?Много ми харесва рецептата,но не ми се купува шампанско ,защото няма какво да го правя после.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: