Пиле със сини сливи

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2010
Пиле със сини сливи
 
Необходими продукти:
1 голямо пиле
300 г сушени сини сливи
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1–2 пресни домата
1 с. л. червен пипер
1 кубче бульон от гъби
1/2 к. ч. ориз
1 връзка магданоз
5–6 с. л. олио
черен пипер на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилето се нарязва на порции и се запържва в сгорещеното олио, докато се зачерви. Прибавят се почистените и нарязани наситно лук, морков, чушка и накрая – обелените и нарязани домати.
 
 

2
Овкусява се с червения пипер и разтворения в 2 ч. ч. топла вода бульон. След като заври, се добавят и измитите сливи. След около 10 минути се изсипва оризът, а след още 15 минути – нарязаният наситно магданоз. Поръсва се с черен пипер и се посолява, ако е необходимо.
3
След това се оттегля от огъня, прехвърля се в тавичка и се пече около 30 минути в сгорещена до 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: