Пиле с ядки и тиквички в салата "Айсберг"

Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
100-150 г пресни печурки
50 г орехови ядки
1 салата "Айсберг"
1 тиквичка
1 морков
1 резен джинджифил
1/2 ч. ч. пилешки бульон
4 с. л. соев сос
1 с. л. ябълков оцет
1-2 капки чили сос
1 щипка захар
1 щипка сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ядки и тиквички в салата
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на хапки. Хапките се поливат с 2 с. л. соев сос, разбъркват се добре и се пържат 2-3 минути в предварително загрятата в уок мазнина, като периодично се разбъркват. Изваждат се в купа.
2
Пиле с ядки и тиквички в салата
Джинджифилът се нарязва наситно, тиквичката – на ивици, морковът – на кръгчета, печурките – на филийки. Ореховите ядки се смилат.
3
Пиле с ядки и тиквички в салата
В предварително загрято в уок олио (1 с. л.) за 30 секунди се запържва джинджифилът. След това се изсипват тиквичката и морковът. Пържат се 2 минути и се връща пилешкото месо, добавят се печурките и смлените орехови ядки.
4
Пиле с ядки и тиквички в салата
Ястието се овкусява с чили сос и 2 с. л. соев сос. Налива се пилешкият бульон, ври 2-3 минути и се поръсва със сол, захар и оцет. Оставя се на котлона, докато течността се изпари.
5
Пиле с ядки и тиквички в салата
Пилешките хапки се сервират върху листа от салата "Айсберг". Всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: