Пиле с три вида сирена и купичка от зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Пиле с три вида сирена и купичка от зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 пилешки филета (800 г)
150 г овче пушено сирене „Пти Бак“
150 г сирене „Чедър Мимолет“
200 г меко краве сирене с орехова плънка „Сен Жулиен“
сол и бял пипер на вкус
мазнина за тавата
200 г патладжани
2 червени чушки
2 зелени чушки
100 г червен лук
70 мл зехтин
200 г чери доматчета
сол и бял пипер на вкус
3 средно големи тиквички (600 г)


Начин на приготвяне:
1
Пилешките филета се разстилат с помощта на нож и се начукват леко, за да се навиват по-лесно на руло, след което се овкусяват със сол и бял пипер.
2
Сирената се режат на ленти от около 50 г, които се редят върху филетата в последователност по избор. Завиват се рула, като се внимава да не се наруши структурата (важно е да не се претъпква филето).
3
Рулата се поставят в намазнена тава със застъпената част отдолу. Пекат се около 15 минути в предварително сгорещена на 200 градуса фурна.
4
Зеленчуците за гарнитурата (без чери доматчетата) се почистват, нарязват се на ситни кубчета и се запържват в зехтина за около 4–5 минути. Овкусяват се със сол и бял пипер, добавят се нарязаните на половинки доматчетата и след около минута се дръпват от огъня.
5
От тиквичките се изрязват с белачка тънки ленти, които се попарват във вряла вода за 2–3 минути. След това се разстилат на дъното на подходящи малки купички и върху тях внимателно се разпределя от зеленчуците. Краищата на лентите се прихлупват, купичките се обръщат върху чиниите за сервиране и се отстраняват. До зеленчуците се поставят запечените и нарязани пилешки рула и се сервира.
 
Съвети:
Другият начин е пилешкото филе да се разтвори като джоб и да се напълни със сирената, без да се начуква и да се навива на руло.
По желание може да поднесете със сос от 100 мл сметана, 50 г синьо сирене и 1 щипка бял пипер.
Подходяща напитка е бяло вино.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: