Пиле с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2001
Пиле с розмарин
 
Необходими продукти:
1 пиле
глава лук
две скилидки чесън
4 домата
чаша бяло вино
6 с. л. олио
1 ч. л. розмарин
няколко стръка магданоз
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Пиле с розмарин
Пилето се нарязва на четири порции. Посоляват се и се овалват в брашно. Запържват се в загрято олио за 3 минути от всяка страна. Изваждат се и се оставят настрана, за да се отцедят от мазнината.
2
Пиле с розмарин 2
Лукът се нарязва надребно, а чесънът се счуква. Задушават се за минута в мазнината, в която е запържено пилето, добавят се нарязаните и обелени домати.
3
Пиле с розмарин 3
Тенджерата се захлупва и се оставя на тих огън 5 минути. Тогава се налива бяло вино, връщат се порциите пиле, подправя се с розмарин и сол. След като ястието кипне, се задушава 25 минути.
4
Пиле с розмарин 4
Преди сервиране всяка порция се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: