Пиле с песто върху фарфали

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пиле с песто върху фарфали
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 в. ч. бяло вино
2 скилидки чесън
5 стръка лук
10 бр. печурки
20 г масло
200 мл течна сметана
200 г спанак
1 пакет фарфали (макарони 400-500 г)

за маринатата:
2-3 с. л. песто “Геновез”
3-4 с. л. зехтин
2 клончета мащерка
10-15 връхчета мащерка
2-3 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с песто върху фарфали
Пилешките гърди се мариноват за около 30 минути с песто, мащерка, наситнен чесън, зехтин, сол, черен пипер.
2
Пиле с песто върху фарфали 2
Пекат се на грил тиган, като върху месото се поставят клончетата мащерка. След това се прехвърлят в тава и се пекат 15 минути при температура 220 градуса в предварително загрята фурна.
3
Пиле с песто върху фарфали 3
Бялата част на лука се наситнява и се запържва в предварително загрятото масло заедно със смачкания чесън. След 1 минута се добавят нарязаните на филийки гъби.
4
Пиле с песто върху фарфали 4
Пържи се 4-5 минути и се добавя спанакът. След още 2 минути се наливат сметаната и бялото вино, стрива се бульонът, добавят се сварените макарони. Сервира се, като месото се нарязва на филийки и се поставя върху фарфале.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: