Пиле с паста къри и фъстъци

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Пиле с паста къри и фъстъци
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
олио за печене
1 глава червен лук
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. къри на прах
1/2 кубче пилешки бульон
400 г ананас
100 г печен белен фъстък
1 ч. л. кафява захар
100 мл кокосово мляко
1 ч. л. чили
1 с. л. паста от скариди
100 г шелот или арпаджик
2 скилидки чесън
3–4 стръка кориандър
1 стрък лимонова трева
сокът от 1 лайм
1 с. л. орехово олио
2 с. л. рибен бульон
1 с. л. фъстъчено масло (начукани фъстъци)
1 стрък лимонова трева за украса


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже на полумесеци, поставя се в подходящ съд и се залива със смесените олио, кърито и стритото кубче рибен бульон. Разбърква се, слага се пилешките филета и се оставя да се маринова около 2 часа в хладилник.
2
Маринованото филе се запича в намазнен или сух тефлонов тиган по 2 минути от всяка страна, добавят се кокосовото мляко, кафявата захар и шайбите ананас. След като добият златист цвят, месото и ананасът се пекат около 5–7 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
3
Пастата се приготвя, като в купа се разбъркват чилито, пастата от скариди, накълцаните шелот и чесън, нарязаният кориандър, сокът от лайма, ореховото олио, рибният бульон, фъстъченото масло и наситнената лимонова трева. Готовата паста се сервира в отделни купички.
4
Ястието се сервира, като в едната част на чинията се поставят шайби ананас, поръсени с фъстъците, до тях – пилето, и отстрани – купичката с пастата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: