Пиле с ориз, киноа и зеленчуци

Източник: Полина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.06.2016
Пиле с ориз, киноа и зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
2 пилешки крилца
250 г ориз с киноа (готова смес)
200 г грах
2-3 моркова
1 връзка зелен лук
2 червени чушки
2 ч. л. куркума
1 връзка магданоз
сол, черен и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешките бутчета и пилешките крилца се сваряват в подсолена вода – почти до готовност.
2
Бульонът от варенето се запазва. Бутчетата и крилцата се обезкостяват и месото се нарязва на жулиен.
3
Морковите, лукът и чушките се измиват, почистват се, нарязват се на кубчета и се задушават.
4
Оризът с киноата се сварява в пилешкия бульон (ако е необходимо се долива вода). След това се изсипва в тава и към него се прибавят задушените зеленчуци, грахът и пилешкото месо.
5
Добавя се нарязаният магданоз. Овкусява се с куркумата, сол, черен и червен пипер и се долива малко от пилешкия бульон. (Ако не ви е останал бульон може да долеете малко вода.)
6
Ястието се пече около половин час в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Ако нямате смес от ориз и киноа (предлага се като готов продукт в кутия) може да ги сварите и отделно, съответно в съотношение 1 към 3 (за ориза) и 1 към 2 (за киноата).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: