Пиле с ориз и зеленчуци

Любимо и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 долни пилешки бутчета
2 с. л. зехтин
бялата част от 2 стръка праз
1/2 глава целина
4 скилидки чесън
2 моркова
150 г замразен грах
2 ч. л. куркума
600 мл пилешки бульон
300 г дългозърнест ориз
кората от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и зеленчуци
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в зехтина на два пъти от всички страни, до златисто.
2
Пиле с ориз и зеленчуци 2
Изваждат се и в същия съд се запържват наситнените праз и чесън. Добавят се морковите и целината, нарязани на кубчета и също се запържват.
3
Пиле с ориз и зеленчуци 3
Прибавя се предварително измитият ориз и се оставя да се запържи, докато стане стъклен.
4
Пиле с ориз и зеленчуци 4
Овкусява се с куркумата, налива се бульонът и се поръсва с настърганата лимонова кора. Подреждат се бутчетата, похлупва се и се оставя да се готви на умерен огън 20–30 минути.
5
Пиле с ориз и зеленчуци 5
Накрая се прибавя и размразеният грах, и щом стане готов, ястието се дърпа от огъня и се сервира с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2022
Много е вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2021
Много вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2019
Вкусно стана, но и при мен стана като при Велина - бутчетата трябва да са кажи-речи готови преди да се сложат в ориза.
8.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2018
Чудесна е :)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2017
Вкусна рецепта, но: така сложено пилешкото да се сготви в ориза, хмм, не знам защо не се получи. Вярно е, че от една страна тенджерата, в която го правех беше с много силна температура и самото ястие не можа да се готви на слаб огън, вярно е, че оризът, който имам се оказа не много хубав, нооо въпреки това мисля, че когато бутчетата се сложат в ориза трябва вече почти да са готови. Иначе оризът става кашав, а месото остава несготвено добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: