Пиле с ориз и дробчета

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2008
Пиле с ориз и дробчета
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. куркума
2-3 щипки смлян бахар
1-2 дафинови листа
черен пипер на зърна
1 пиле
500 г пилешки дробчета
350 г ориз
50 г масло
1 зелена чушка
1 глава лук
1 морков


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и дробчета
Пилето се нарязва на порционни парчета и се сварява в подсолена вода за 20 минути, като щом заври, се поръсва с черен пипер и бахар.
2
Пиле с ориз и дробчета 2
Морковът, лукът и чушката се нарязват на кубчета и се пържат в масло 2-3 минути.
3
Пиле с ориз и дробчета 3
Поръсват се със сол и куркума и се разбъркват с ориза и дробчетата.
4
Пиле с ориз и дробчета 4
Сипва се прецеденият бульон от варенето на пилето.
5
Пиле с ориз и дробчета 5
Свареното пиле се поставя в продълговата тава за печене и се покрива със запържените дробчета, ориз и зеленчуци.
6
Пиле с ориз и дробчета 6
Добавя се дафиновият лист и ястието се пече 30-35 минути във фурна на 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: