Пиле с манго и кокос

Използването на манго в комбинация с люти чушки е характерно за карибската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
1-2 бр. манго (300 г)
100 мл кокосово мляко
2-3 скилидки чесън
2 домата
1 червена люта чушки
1 зелена люта чушка
1/2 глава кромид лук
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л кимион
кокосови стърготини за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле с манго и кокос
Пилешкото месо се нарязва на малки парчета.
2
Пиле с манго и кокос 2
Маслото и зехтинът се загряват в дълбок тиган и месото се запържва на силен огън, докато се зачерви леко.
3
Пиле с манго и кокос 3
Лукът, чушките и скилидките чесън се почистват и се нарязват наситно.
4
Пиле с манго и кокос 4
Зеленчуците се запържват за няколко минути в тигана, в който е било месото.
5
Пиле с манго и кокос 5
Подправят се с кимион и се наливат пасираните домати.
6
Пиле с манго и кокос 6
Сипва се кокосовото мляко, разбърква се добре и се оставя да покъкри още малко.
7
Пиле с манго и кокос 7
Мангото се нарязва на малки кубчета и заедно с пилешкото се добавя към къкрещия сос.
8
Пиле с манго и кокос 8
Ястието се овкусява със сол и захар и се задушава около 10 минути.
9
Пиле с манго и кокос 9
При сервиране порциите се поръсват с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: