Пиле с лук на фурна

По рецепта, вдъхновена от емблематичната френска лучена супа
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кашкавал
100 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2–3 чабати
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с лук на фурна
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, слагат се в тиган със сгорещеното олио, посоляват се и се запържват, докато лукът се карамелизира.
2
Пиле с лук на фурна 2
Деглазира се с виното и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мащерка.
3
Пиле с лук на фурна 3
Лукът се готви, докато течността се редуцира, след което се изсипва в тава.
4
Пиле с лук на фурна 4
Хлябът се разполовява. Половинките се намазват с масло и се запичат в тиган до златисто.
5
Пиле с лук на фурна 5
Подреждат се в тавичката върху лука.
6
Пиле с лук на фурна 6
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага върху хляба.
7
Пиле с лук на фурна 7
Ястието се пече 30–40 минути до златисто на 180 градуса.
8
Пиле с лук на фурна 8
Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2020
Една наистина чудесна вечеря. Вкуснотия.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2020
Здравейте, Виолета, разбира се, че може, ще стане доста по-различно ястие, но може. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2020
Здравейте! Рецептата изглежда много вкусно, а дали би могло ястието да се направи без хляба?
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2018
С малко повече вино
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: