Пиле с лимец и заквасена сметана

Чудна родопска рецепта
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.04.2014
Пиле с лимец и заквасена сметана
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
300 г лимец
2-3 глави лук
150 г заквасена сметана
олио за запържване
чубрица, самардала, сол, черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Лимецът се сварява и се оставя под капак, да се запари допълнително още 10 минути.
2
Лукът се нарязва наситно и се запържва на слаб огън, заедно с подправките. Пилето се почиства, нарязва се наситно и се прибавя към лука.
3
Свареният и отцеден лимец се прибавя към запържените лук и пиле. Смесват се добре, добавя се малко вода, колкото да покрие дъното на тигана.
4
След това се прибавя заквасената сметана и се разбъркват всички съставки много добре, докато се получи хомогенен сос. Накрая се подправя със самардала и чубрица. Оставя се да се охлади. По желание може да се запече с кашкавал за 10 минути на фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: