Пиле с картофи и къри в гювече

Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2004
Пиле с картофи и къри в гювече
 
Необходими продукти:
2 обезкостени пилешки бутчета (400-500 г)
2 средни картофа
1 морков
1 стрък праз
3 скилидки чесън
2 с. л. олио
1 ч. л. соев сос
1-2 щипки сол
1/2 ч. л. къри
1 с. л. нишесте
1 с. л. олио
1 ч. л. къри
2 резена от пресен корен джинджифил
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пиле с картофи и къри в гювече
Нарязаните на тънки филийки картофи се бланшират за 5-8 минути в подсолена кипнала вода. Една минута преди да се извадят картофите, се бланшира нарязаният на ивички морков. След това зеленчуците се изплакват със студена вода.
2
Пиле с картофи и къри в гювече 2
Почистеното от кожата месо се нарязва на малки късчета. Поставят се в купа, мариноват се, като се поръсват с кърито, нишестето, солта, наситнения джинджифил. Разбърква се и се налива олиото.
3
Пиле с картофи и къри в гювече 3
Празът се нарязва на ивички. Пилешкото се запържва в уок със силно сгорещено олио. Парченцата месо се изчакват леко да се стегнат и тогава се разбъркват.
4
Пиле с картофи и къри в гювече 4
Изсипват се нарязаният на ивички праз, наситненият чесън, картофите и морковите. Поръсва се с кърито, солта, налива се соевия сос и се разбърква. Гювечетата се слагат в студена фурна, която се загрява до 200 градуса. Когато гювечетата се загреят, в тях се изсипва ястието. Пече се 15-20 минути при температура 200 градуса. Сервира се с ориз или нудълс.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: