Пиле с къри на фурна

Рецепта на Джо Улберг, петкратен шампион по културизъм на Нова Зеландия
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2006
Пиле с къри на фурна
 
Необходими продукти:
200 г обезкостени пилешки гърди
200 г броколи
1 глава лук
3 скилидки чесън
3-4 зърна кардамон
4-5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. настърган пресен джинджифил
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. канела
1 щипка сол
черен пипер, къри и чили на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с къри на фурна
В купа се смесват куркума, чили, кориандър, кардамон, канела и къри, налива се зехтинът и се разбърква добре. Пилешките гърди се натриват с ароматната смес и се поръсват с наситнен чесън и настърган джинджифил.
2
Пиле с къри на фурна 2
Пилешките гърди се поставят върху алуминиево фолио, поръсват се с нарязания наедро лук и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Пиле с къри на фурна 3
Гърдите се завиват с фолиото и се пекат около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервират се с гарнитура от задушени на пара броколи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: