Пиле с къри и патладжан

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2007
Пиле с къри и патладжан
 
Необходими продукти:
100 г пилешки гърди
200 мл пилешки бульон
140 мл кокосово мляко
1 патладжан
1 зелена люта чушка
5-6 листа от босилек
2 дафинови листа
2 с. л. рибен бульон
2 ч. л. къри паста
2-3 щипки захар
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пиле с къри и патладжан
Пилешките гърди и патладжанът се нарязват на кубчета, лютата чушка – наедро.
2
Пиле с къри и патладжан 2
В тенджера се сипва малко зехтин, налива се част от кокосовото мляко и се загрява.
3
Пиле с къри и патладжан 3
Прибавя се къри пастата и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
4
Пиле с къри и патладжан 4
След това се слагат кубчетата патладжан и месо.
5
Пиле с къри и патладжан 5
Налива се останалото кокосово мляко.
6
Пиле с къри и патладжан 6
Сипва се пилешкият бульон.
7
Пиле с къри и патладжан 7
Поръсва се със захар и се овкусява с малко рибен бульон.
8
Пиле с къри и патладжан 8
Накрая се подправя с лютата чушка, дафинов лист и босилек.
9
Пиле с къри и патладжан 9
Ястието се разбърква, оставя се да ври около 5-10 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: