Пиле с грах

Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2009
Пиле с грах
 
Необходими продукти:
1 пиле
500 г замразен грах
1/2 буркан домати
3-4 печени червени чушки
1 глава лук
1 морков
6-7 с. л. олио
1 с. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
черен пипер, куркума и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с грах
Пилето се разрязва на две половини, като се счупва тазовата кост и се отделят бутчетата и гърдите.
2
Пиле с грах 2
Поръсва се обилно с черен пипер, сол и куркума.
3
Пиле с грах 3
Овкусеното месо се запържва равномерно от двете страни до зачервяване в 2-3 с. л. загрято олио.
4
Пиле с грах 4
Запърженото месо се изважда от тенджерата и в същата мазнина се слагат нарязаните наситно лук и морков.
5
Пиле с грах 5
Прибавя се грахът и се сипва гореща вода.
6
Пиле с грах 6
Месото се връща в тенджерата с граха.
7
Пиле с грах 7
Консервираните чушки се нарязват наедро и се смесват с ястието.
8
Пиле с грах 8
Разбърква се с доматите и се посолява.
9
Пиле с грах 9
Останалото олио се затопля в отделна касерола.
10
Пиле с грах 10
Поръсва се с брашно и червен пипер, разбърква се смесва с граха. След като ястието кипне, се вари още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Свърши , не остана за снимка!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2015
Само нарязах месото на кубчета, много вкусно ! Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: