Пиле с горски гъби "Ен кроте"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2003
Пиле с горски гъби
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
яйце за намазване
1 пиле (или 1 кг филе от пиле)
1 глава лук
150–200 г букет горски гъби (стерилизирани)
100 мл сметана
1/2 в. ч. червено вино
30 г краве масло
брашно за паниране
олио за запържване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с горски гъби
Кожата на пилето се отстранява. Обезкостява се с остър нож, месото се реже на едри парчета, посолява се и се подправя с черен пипер. Парчетата се овалват в брашно, изтръскват се, запържват се до златисто и се прехвърлят в чиния.
2
Пиле с горски гъби
Към мазнината, в която е панирано пилето, се прибавя маслото и в него за минута се запържва нарязаният наситно лук. Прибавят се стерилизираните гъби, разбърква се и се пържат на силен огън около 2–3 минути.
3
Пиле с горски гъби
Налива се виното и се изчаква, докато се редуцира. Съдът се отстранява от котлона. Прибавя се сметаната и се бърка, докато се разтвори напълно. Добавят се панираните късове месо, отново се разбърква и се изчаква да се охлади.
4
Пиле с горски гъби
Бутертестото се изважда от хладилника, едва след като плънката е готова. С гърлото на гювече се изрязва кръг. Гювечето се пълни с изстиналата плънка и се похлупва с отрязаното парче тесто, което се притиска с пръсти, за да прилепне плътно по стените.
5
Пиле с горски гъби
Отгоре тестото се намазва с разбито яйце. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Пече се около 10 минути при 220–240 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса и печенето продължава още 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: