Пиле с гъби соте

Източник: сканк
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.11.2016
Пиле с гъби соте
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
500 г гъби
3 с. л. зехтин
1 домат
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
1 щипка червен пипер
1 щипка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме пилешките гърди и домата на малки кубчета. Чушките и лукът се режат на полумесеци, а гъбите – на големи резени.
2
Загряваме зехтина в тиган и добавяме месото. За да остане пилешкото сочно, го запържваме на по-висока температура.
3
След това добавяме лука, чушките и гъбите.
4
След около 10 минути слагаме и домата, мащерката, сол и черен пипер.
5
Готвим, докато ястието поеме напълно доматения сок.



Съвет:
За да изчистим гъбите, предварително ги слагаме във вода с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2017
Благодаря за коментара. Бон Апетит!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Стана супер, много бързо и лесно! Вкусно ястие! Аз добавих вместо мащерка един дафинов лист и малко повече червен пипер и черен пипер. Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: