Пиле с гъби и сметанов сос на фурна

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.08.2017
Пиле с гъби и сметанов сос на фурна
Пиле с гъби и сметанов сос на фурна
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (малки)
1/2 ч. ч. брашно
250 г печурки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
1 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. л. лимонов сок
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Овкусете месото със сол и черен пипер и го оваляйте в брашното. Запържете го до златисто. Извадете го и го оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
2
Нарежете гъбите и ги сотирайте.
3
В тава сложете пилешкото и върху него гъбите.
4
В тиган загрейте маслото и запържете брашното. Добавете бульона, лимоновия сок, млякото и сметаната и овкусете със сол и черен пипер. С получения сос полейте месото и гъбите.
5
Печете ястието около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: