Пиле с джинджифил и зеленчуци

Рецепта от книгата "Хранене на детето: Началото. Бременност"
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешко бонфиле
200 г гъби
100 г броколи
100 г грах
20 г резен джинджифил
2-3 глави дребен лук (арпаджик)
2-3 скилидки чесън
2 сварени картофа
1 резен зеле
250 мл зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пиле с джинджифил и зеленчуци
Месото се нарязва на малки парчета, а джинджифилът и скилидките чесън – наситно.
2
Пиле с джинджифил и зеленчуци 2
Сипват се в тиган с предварително загрят зехтин и се запържват, като периодично се разбъркват.
3
Пиле с джинджифил и зеленчуци 3
Гъбите се нарязват на тънки филийки, зелето – на ивици и се сипват в тенджера.
4
Пиле с джинджифил и зеленчуци 4
Поръсват се със зехтин и се заливат със зеленчуковия бульон.
5
Пиле с джинджифил и зеленчуци 5
Лукът се нарязва наедро и се прибавя в тенджерата заедно с граха и броколите. Продуктите се разбъркват и се варят около 15 минути, като към края се прибавят нарязаните на кубчета сварени картофи.
6
Пиле с джинджифил и зеленчуци 6
Запърженото пилешко филе се сервира върху канапе от сварените зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Направих го без грах, броколи и гъби ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: