Пиле с дюли

Много есенно и карамелено ястие от арменската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 дюли
4 скилидки чесън
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. бренди
50 г краве масло
50 мл олио
4 с. л. захар
1 ч. л. сух естрагон
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с дюли

Бутчетата се разполовяват и се отстранява излишната мазнина

 


2
Пиле с дюли 2

В съд се загряват олиото и маслото и в него се запържва месото от едната страна. Овкусява се със сол и черен пипре, прибавя се чесънът и се обръща.

 


3
Пиле с дюли 3

Деглазира се с брендито, овкусява се с естрагон и кориандър и се налива бульонът.

 


4
Пиле с дюли 4

Дюлите се обелват, семките се отстраняват и плодовете се нарязват на кубчета. Сипват се върху пилето и се поръсва с половината от захарта. Ястието се похлупва и се оставя да се готви на слаб огън до готовност – около 45 минути.

 


5
Пиле с дюли 5

Останалата захара се карамелизира до тъмно карамелен цвят.

 


6
Пиле с дюли 6

Готоворо ястие се залива с карамела и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: