Пиле с домашен сос „Беарнез“

Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2010
Пиле с домашен сос „Беарнез“
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе (4 броя)
400 г моркови
400 г тиквички
2 с. л. краве маслo
2 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
мазнина за тавата
4 жълтъка
200 г краве маслo
1/2 ч. л. ябълков оцет
1/2 ч. л. лимонов сок
3–4 листа пресен естрагон (1 ч. л. сушен)
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и пипер и се пекат на сух тиган от двете страни до златисто, след това се слагат в намазнена тава в загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути.
2
През това време се обелват морковите, режат се на колелца и се варят в подсолена вода за около 5 минути. Тиквичките се режат също на шайби и заедно с леко сварените моркови се запържват за 3–4 минути в маслото и зехтина. Зеленчуците се посоляват и тиганът се маха от огъня.
3
Сосът се приготвя, като към жълтъците се добавя на тънка струйка при постоянно бъркане кипналото масло. Сипват се оцетът, лимоновият сок и се поръсва с накълцания естрагон. Подправя се със сол и бял пипер.
4
Ястието се сервира, като най-отдолу за канапе се редят зеленчуците, после с слага пилето и се залива с 1–2 лъжици от соса.
 

Съвет:


Сосът е подходящ за риби, дивеч и салати с яйце. Поради високото съдържание на масло и жълтък той е доста нетраен, затова е добре да се консумира непосредствено след приготвянето му.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: