Пиле с червено френско грозде

Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2010
Пиле с червено френско грозде
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
50 г червено френско грозде
100 мл соев сос
2 скилидки чесън
сок от 1 портокал (200 г)
1 пакет нудълс (200 г)
1 зелена чушка
1 домат
40 г краве масло
1 с. л. олио
2 с. л. зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на парчета и се маринова с накълцания чесън, портокаловия сок и соевия сос. Престоява поне 2 часа, след което се приготвя, като се запича на силно нагорещен тиган с маслото и олиото, докато се получи златист цвят. Слага се за около 5 минути във фурна, нагрята на 220 градуса.
2
Зеленчуците се нарязват наситно и се задушават в зехтина. Накрая се добавя червеното френско грозде и сварените нудълс, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква.
3
Ястието се сервира, като спагетите се слагат за основа, отгоре се подрежда пилешкото, за да поеме от крехкия аромат на гроздето и пресните зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: