Пиле с черен пипер

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.02.2016
Пиле с черен пипер
 
Необходими продукти:
500-700 г пилешки гърди (без кожа)
1 червена чушка
1 1/2 ч. л. черен пипер
2 скилидки чесън
3 с. л. соев сос
3 с. л. бял оцет
1 с. л. мед
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
В средна по големина купа смесете половината соев сос, половината оцет и меда. Нарежете пилешкото месо на хапки, сложете го в сместа и го оставете да се маринова за 30 минути в хладилник.
2
Сипете зехтина в тиган и го загрейте на умерен огън. Добавете наситнения чесън и гответе около 30 секунди, докато стане златист.
3
Изсипете месото (заедно с маринатата) в тигана и гответе около 3 минути. Добавете нарязаната на ленти червена чушка, останалия соев сос, оцет и черен пипер, и разбъркайте. Гответе около 10 минути, докато чушките леко омекнат и пилешкото месо стане готово.



Съвет:
Може да сервирате пилето с ориз - бял или кафяв.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: