Пиле с броколи, задушено в масло

Рецепта от поредицата "Как да се храним" с гост д-р Митков
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2008
Пиле с броколи, задушено в масло
 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
400 г броколи
60 г краве масло
1 морков
1/2 лимон
1 връзка магданоз
2 ч. л. бяло брашно


Начин на приготвяне:
1
Пиле с броколи, задушено в масло
Пилешките гърди се измиват, нарязват се на малки парчета, които се задушават с 20 г масло и малко топла вода на тих огън за около 10-15 минути.
2
Пиле с броколи, задушено в масло 2
Когато месото поомекне, се добавят нарязаният на кубчета морков и се посолява на вкус.
3
Пиле с броколи, задушено в масло 3
След около 5 минути се добавят измитите, обелени и накъсани на цветчета броколи.
4
Пиле с броколи, задушено в масло 4
Уплътнява се със запеченото брашно, размито в малко студена вода и останалото масло.
5
Пиле с броколи, задушено в масло 5
Ястието се оставя да ври още 10 минути и се поднася, поръсено с нарязания наситно магданоз и сок от лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: