Пиле с бирен сос и запечени домати с пресен босилек

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Пиле с бирен сос и запечени домати с пресен босилек
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе (гърди)
6 с. л. кетчуп
150 мл бира
4 с. л. соев сос
2 големи домата
6–8 с. л. зехтин
7–8 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
100 г сирене „Фета” („Дунавия”)
1 стрък пресен лук


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се начуква, за да се изтъни добре, и се маринова в сместа от кетчупа, соевия сос и бирата. Оставя се за 2–3 часа в хладилник и се пече на грил тиган или скара по около 8–10 минути от всяка страна, като, ако е на тиган, се полива с марината.
2
Доматите се режат на шайби и се запичат в зехтина 2–3 минути до омекване.
3
Сиренето, босилекът и нарязаният наситно лук се намачкват с вилица до получаването на крем или се пасират и се нанасят между доматените шайби, като се оформя куличка.
4

Ястието се поднася, като в чиния се поставя готовата куличка от домати и сирене и върху нея се слага от нарязаното на жулиен пилешко месо.


 


 


По желание останалата марината се кипва в малък съд заедно с една скилидка чесън и се вари една минута, докато се получи по-гъста консистенция. С получения сос може допълнително да се полее изпеченото пиле, за да е по-сочно.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: