Пиле "Рокфор"

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
30 г краве масло
2 скилидки чесън
бял пипер и сол на вкус
брашно за паниране
100 г сирене "Рокфор"
1/2 в. ч. бяло вино "Порто"
1 ч. ч. сметана
1 ч. л. сос "Уорчестър"
2 щипки бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилешкото филе се подправя със сол и бял пипер на вкус.
2
Пиле
Брашното се сипва в подходящ съд и в него се овалва месото.
3
Пиле
Кравето масло се разтопява в тиган, слагат се скилидките чесън и филетата се запържват от двете страни за около 2 минути.
4
Пиле
Запърженото месо се прехвърля в тавичка за печене, а скилидките чесън се отстраняват.
5
Пиле
Към останалата в тигана мазнина се добавя виното и се оставя на котлона, докато се изпари.
6
Пиле
След това се сипва предварително натрошеното синьо сирене и се бърка, за да се разтопи.
7
Пиле
Наливат се сосът "Уорчестър" и сметаната, посолява се и се поръсва с бял пипер. Сосът се бърка на слаб огън, докато се уплътни.
8
Пиле
Месото се залива със сгъстения сос и ястието се запича за около 10 минути при температура на фурната 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: