Пиле по тайландски

Източник: Bilqna Zdravkova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.09.2018
Пиле по тайландски
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. жасминов ориз
700 г пилешко филе
1 ч. л. сол
2 щипки млян черен пипер
2 червени чушки
2 жълти чушки
2 с. л. къри паста
3 с. л. олио
450 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява според указанията върху опаковката.
2
През това време пилето се поръсва със сол и черен пипер и се реже на хапки. Олиото се загрява и пилето се готви до готовност след което се маха от котлона.
3
В друг тиган се задушават чушките (до омекване), след което се дърпат от котлона.
4
В тенджерка се изсипва млякото и се добавя къри пастата, дърпа се от котлона, преди да заври.
5
Пилето се поднася с ориза, зеленчуците и млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: