Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина

Във Франция тази рецепта е позната като „Пиле със сайдер”
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 бр. пилешки гърди (1,2 кг)
2 големи червени ябълки
3 глави лук
50 г краве масло
500 мл сайдер (ябълково вино)
30 мл бренди
150 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
4 малки глави целина
1 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. ч. бяло вино
50 г краве масло
6 стръка мащерка
1 с. л. мед
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина

Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът на ивички. Запържват се в 1/2 от маслото, докато омекнат и се карамелизират леко.

 


2
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина 2

Пилешките гърди се разполовяват, за да се изтънят и се овкусяват със сол  и черен пипер. Запържват се в останалата част от маслото на силно нагорещен тиган, до златисто, от двете страни, без да се препържват.

 


3
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина 3

Когато са готови, към тях се налива брендито и се фламбира. След това се налива сайдерът, намалява се силата на огъня, слагат се карамелените лук и ябълки. Поставя се капак и се оставя на слаб огън да къкри за около 30 минути.

 


4
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина 4

Налива се сметаната и се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер.  Оставя се да кипне и се сваля от огъня.

 


5
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина 5

Целината се почиства и се нарязва на лодки. Слага се в купа и се овкусява с меда, сол, пипер меланж и листенцата мащерка. Разбърква се.

 


6
Пиле по нормандски с гарнитура от печена целина 6

Разпределя се в тава, покрита с пергаментова хартия, наливат се виното и бульонът, слага се маслото, нарязано на парченца и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за час–час и 20 минути. Когато е готова се поднася с пилешкото месо и сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: