Пиле по манастирски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г стерилизирани гъби
2 глави лук
1 кубче пилешки бульон
1 к. ч. ориз
4 с. л. олио
2-3 щипки къри
готварска и шарена сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле по манастирски
Лукът се нарязва и се запържва в олиото.
2
Пиле по манастирски 2
Добавят се гъбите и почистеният ориз.
3
Пиле по манастирски 3
Овкусява се със стритото кубче пилешки бульон и 2-3 щипки къри и се налива малко вода.
4
Пиле по манастирски 4
Пилето се пълни с плънката и отворът се зашива с конец или се забожда с клечки за зъби.
5
Пиле по манастирски 5
Пилето се слага в намазана с олио тава, в която е налята малко вода, поръсва се с шарена сол и се пече около 1 час на умерена температура в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: