Пиле по градинарски

Истинска, домашна, есенна манджа
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 тиквичка
1 домат
4 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
200 г лук „Шалот”
1 патладжан
100 г замразен грах
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2–3 стръка мащерка
1 щипка риган
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле по градинарски

Пилето се обезкостява. Месото от бутчетата се нарязва на кубчета. От фенера и костите се прави бульон.

 


2
Пиле по градинарски 2

Лукът се обелва, и заедно с тиквичката, патладжанът, чушките и морковите се нарязва на едри кубчета.

 


3
Пиле по градинарски 3

В тенджера се загрява малко зехтин и в него се запържват смачканите скилидки чесън. След това се изваждат. В същият съд се запържва месото от пилешките бутчета. И те се изваждат. Добавя се малко зехтин и се запържва лукът, след това се изважда. Процедурата се повтаря с всички зеленчуци. Накрая всичко се смесва в съда, в който се е пържило и се налива от пилешкия бульон.

 

 


4
Пиле по градинарски 4

Слагат се доматът обелен и нарязан на кубчета и грахът. Овкусява се с мащерката, ригана, сол и черен пипер. Готви се на слаб огън покрито с капак за 30–40 минути.

 


5
Пиле по градинарски 5

Пилешкото филе се запича на грил тиган.


6
Пиле по градинарски 6

После се разпределя в чинии, залива се със зеленчуците и се поръсва с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: