Пиле пиката с гъби

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 02.05.2017
Пиле пиката с гъби
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 яйце
2 с. л. прясно мляко
2 бр. пилешки гърди
4 с. л. олио
300 г печурки
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино
2 с. л. прясно изцеден лимонов сок
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. наситнен магданоз


Начин на приготвяне:
1
В купа смесете брашното, солта и червения пипер.
2
В друга купа смесете яйцето и млякото.
3
Потопете месото първо в яйчената смес след това в брашното и го запържете в сгорещеното олио, до златисто.
4
Добавете нарязаните гъби и гответе 4-5 минути.
5
В купа смесете бульона, виното, лимоновия сок и нишестето. Сипете сместа към месото. Поръсете с магданоз на вкус. Намалете котлона на средна температура и гответе около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


325 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: