Пиле пармиджано с доматен сос на фурна

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 07.02.2015
Пиле пармиджано с доматен сос на фурна
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 яйце
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г доматено пюре
75 г настъргано сирене „Пармезан”
125 г сирене „Моцарела”
овесени ядки или галета за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пиле пармиджано с доматен сос на фурна
Пилешките гърди се разделят надве, така че да се получат четири пържоли и се начукват през прозрачно фолио. Поръсват се със сол и черен пипер, овалват се в разбитото яйце и после в овесените ядки (или в галета - еднакво вкусно става). Оставят се да престоят в хладилник около 10 минути.

2
Пиле пармиджано с доматен сос на фурна 2
Междувременно се приготвя доматеният сос - в малко зехтин се задушават лукът и чесънът, добавят се зелени подправки по желание и накрая доматеното пюре. При постоянно бъркане сместа се редуцира за около десет минути.
3
Пиле пармиджано с доматен сос на фурна 3
Пържолите се поставят в тава с малко олио и се запичат в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) - по около 3-4 минути от всяка страна.

4
Пиле пармиджано с доматен сос на фурна 4
Пържолите се изваждат. В тавата се налива сосът, а пържолите се връщат отгоре и върху тях се поставя по парче моцарела и се поръсва с прясно настърган пармезан. Връща се обратно във фурната до разтопяване и хубаво запичане на сирената.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2022
Стана вкусно, ще повторя.
3.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Ива, вариациите са много и Ви благодаря за Вашето предложение. Ще го пробвам :) Радвам се, че са Ви допаднали. Да Ви е сладко!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Стана уникално, замених моцарелата с кашкавал и овесените ядки с пшеничени, но пак е супер! Добавих и сушени домати :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Пилешките пържоли успешно се заменят със свински.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: