Пиле "Парма"

Гост: Николай Димов, главен готвач на ресторант "Пастерито"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
100-150 г нискомаслена сметана
30 г моцарела
2 ивици прошуто крудо (пармска шунка)
2 картофа
1/2 стрък пресен чесън
3-4 клонки пресен розмарин
1 с. л. балсамов оцет
зехтин за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Картофите се сваряват заедно с корите, след което се обелват и се нарязват на филийки.
2
Пиле
Чесънът се нарязва наситно и се сотира за 30 секунди в леко намазнен със зехтин тиган.
3
Пиле
Добавят се нарязаните на филийки картофи и леко се запържват. Посоляват се и се поръсват с наситнен розмарин.
4
Пиле
Пилешките гърди се почистват и се разрязват на две.
5
Пиле
През средата им се прави надлъжен разрез (като джоб).
6
Пиле
Във всеки разрез се поставят по ивица прошуто, филийка моцарела и стрък розмарин.
7
Пиле
Гърдите се задушават за 12-15 минути в леко намазнен със зехтин тиган на слаб огън, като се обръщат.
8
Пиле
Наливат се сметаната и балсамовият оцет. Гърдите се обръщат отново и са готови за сервиране.
9
Пиле
Запържените филийки картофи се подреждат в порционна чиния.
10
Пиле
Върху тях се слагат гърдите, поливат се с останалия сос, украсяват се със стрък розмарин и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: