Пиле Осамара

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.01.2016
Пиле Осамара
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (без кожа и кости)
3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 с. л. пресен розмарин
1 с. л. магданоз
2 с. л. брашно
1 малка глава лук
1/2 ч. ч. бяло сухо вино
1 с. л. дижонска горчица
сокът и кората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Начукайте пилешкото месо между два листа хартия за печене.
2
Сложете месото в купа и го залейте със смес от 1 с. л. зехтин, сол, черен пипер, настърганата лимонова кора, розмарина и наситнените чесън и магданоз. Оставете месото в хладилник за минимум 40 минути (или за цяла нощ).
3
Леко оваляйте пилешките гърди в брашно и ги оставете така за 2-3 минути. Загрейте 1 с. л. зехтин на умерен огън. Гответе пилешките гърди около 3-5 минути от всяка страна (или докато месото покафенее), след което ги извадете от тигана.
4
В същият тиган добавете 1 с. л. зехтин. Гответе нарязания натънко лук около минута или докато омекне, но без да става кафяв. Добавете лимоновия сок, бялото вино и горчицата и гответе още 2-3 минути.

5
Сложете месото в чиния и го полейте със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: