Пиле на жар с градински подправки

Пиле, пълнено с ароматно доматено масло, овкусено с градински подправки и търпеливо изпечено на жар
Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кимион
2-3 щипки сушен босилек
2-3 щипки чубрица
60 г меко масло
3 бр. мариновани сушени домати
10 връхчета розмарин
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. сол
1 пиле
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Пиле на жар с градински подправки
Маринованите сушени домати се нарязват наситно и се поставят в купа заедно с маслото и наситнените връхчета розмарин. Поръсват се със сол и с гранулиран чесън и се разбъркват добре.
2
Пиле на жар с градински подправки 2
Бутчетата на пилето се завързват едно за друго, а между кожата и гърдите му се прави отвор. Месото внимателно се намазва с част от ароматното масло, а останалото масло се поставя в кухината на пилето.
3
Пиле на жар с градински подправки 3
В купичка се смесват босилекът, чубрицата, кимионът и риганът, добавят се червен пипер и сол. Пилето се натрива добре с получената ароматна смес и се пече на скара върху умерено силна жар, като се обръща през 10 минути.
4
Пиле на жар с градински подправки 4
Съвет: Времето за печене е около 45-60 минути, като скарата периодично се полива с олио или се маже с масло. За да се поддържа еднаква температура на печене, е необходимо допълнително да се добавя жар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: