Пиле на трон

Печено с бира и ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле (около 2,3 кг)
1 кен светла бира (330 мл)
30 г краве масло

за сухата подправка:
1 ч. л. кафява захар
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле на трон

Всички съставки за сухата подправка се смесват.

 


2
Пиле на трон 2

Втрива се в кожата на пилето, поръсва се и във вътрешността му.

 


3
Пиле на трон 3

Метална тава се "облича" с алуминиево фолио (дъното и стените), налива се 1/3 от бирата. Във вътрешността на пилето се слага отворения кен с бира, a върху кожата се слагат парченца масло.

 


4
Пиле на трон 4

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути.






Съвет:  Времето за печене зависи от големината на птицата, нашето пиле беше голямо, но ако вашето е по-малко, трябва да го печете по-кратко време.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Пилето се изпече добре, но определено не получих този ефект, като купешкото пиле на грил. Въпреки това стана вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Пилето стана страхотно, единствено се затрудних когато трябваше да го поставя върху кенчето! Опитай те да го направите, бързо, лесно и вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това пиле е приказка ,много е вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Допълнително добавих и малко картофки, получи се вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Аз много трудно го поставих отгоре... но се получи чудесно!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: