Пиле „Маринара“

Изкусително основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г пилешко филе
400 г пасирани домати (от консерва)
250 г сирене „Моцарела”
70 г сирене „Грана падано“
70 г галета
80 мл зехтин
2 яйца
3 скилидки чесън
1 суха люта чушка (пеперончино)
1/2 глава лук
1/4 връзка босилек
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Маринара“
Наситнените лук и чесън се запържват в половината от зехтина и когато омекнат, се овкусяват със стритата люта чушка и с ригана. Сипват се доматите и 400 мл вода.
2
Пиле „Маринара“ 2
Подправя се със сол и черен пипер, като по желание се слага и малко захар. Сосът се готви 10 минути.
3
Пиле „Маринара“ 3
Пилешкото филе се реже на две и се посолява.
4
Пиле „Маринара“ 4
Петдесет грама от сиренето „Грана падано” се настъргва на ситно ренде и се смесва с галетата.
5
Пиле „Маринара“ 5
Яйцата се разбиват. Месото се овалва в брашно, потапя се в яйцата и след това се овалва в сместа от галета и сирене.
6
Пиле „Маринара“ 6
Месото се запържва в останалия зехтин, до златисто и до полуготовност.
7
Пиле „Маринара“ 7
Подрежда се в тава, полива се със соса, а отгоре се разпределя моцарелата – нарязана на шайби. Завършва се с останалото сирене „Грана падано”, настъргано на ситно.
8
Пиле „Маринара“ 8
Ястието се пече около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Пиле „Маринара“ 9
Поднася се с нарязан на едро босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2023
Семпло но много вкусно ястие. Разбира се в любими.
7.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2018
Прекрасно се получи!
6.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2017
Много вкусно, чудесна рецепта, пилешкото става супер крехко
5.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2017
И моето семейство вече е фен на това пиле
4.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Много е вкусно, семейството ми и гостите бяха очаровани.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: