Пиле „Маренго”

Победното угощение на Наполеон Бонапарт
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2011
Пиле „Маренго”
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
30 мл зехтин
2 глави лук
2 скилидки чесън
50 мл коняк
100 мл бяло вино
300 г доматено пюре
7–8 маслини (обезкостени)
сол и пипер на вкус

за лодките от франзела:
2 франзели
1 скилидка чесън
10 мл зехтин

за омлета:
2 яйца
4 скариди
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле „Маренго”

Пилето се нарязва на парчета, овкусява се със сол, черен пипер и зехтин и се запържва в сгорещен тиган. 


2
Пиле „Маренго” 2

Прибавят се лукът и чесънът, нарязани наситно.  

 


3
Пиле „Маренго” 3

Наливат се конякът и бялото вино. 


4
Пиле „Маренго” 4

Добавят се доматеното пюре, маслините, похлупва се и се оставя да къкри още 20 минути.


5
Пиле „Маренго” 5

Франзелите се разрязват надве и се издълбават като лодки. Натъркват се с чесън, намазват се със зехтин и се пекат на 200 градуса, докато станат хрупкави. 


6
Пиле „Маренго” 6

Скаридите се почистват, измиват се и се подсушават. Овкусяват се със сол и пипер, запържват се в зехтин за кратко и се изваждат от тигана. 


7
Пиле „Маренго” 7

В същия тиган се прави омлет от двете разбити със сол и пипер яйца. 


8
Пиле „Маренго” 8

Слагат се скаридите и омлетът се завива. Изважда се и се нарязва на парчета по диагонал. 


9
Пиле „Маренго” 9

Пилешкото се сервира в лодките от франзела, а отгоре се поставят резени от омлет. 

 


В оригиналната рецептата филийките франзела се потапят в разбити яйца и се пържат. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: