Пиле и пресни зеленчуци с ориз

Гомоку Такикоми гохан
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Пиле и пресни зеленчуци с ориз
 
Необходими продукти:
За пилето:
2 ч.ч. чаши къс ориз
1/2 ч.ч. китайскилепкав ориз
120 г пилешки бутчета, обезкостени
6 гъби шийтаке
40 г моркови
40 г козя брада или репички
малко олио
6 бр. градински боб с червени цветове
1 лист водорасли нори

За бульона:
7 с.л. Кикоман Уок сос
1 1/2 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
1. Сложете ориза с късите зърна и лепкавия ориз в една купа и го измийте 2-3 пъти. Поставете ориза в едно сито и го изцедете добре.
2. Нарежете пилешкото месо на малки кубчета. 3.Нарежете гъбите, морковите и черната козя брада на тънки ленти.
4.Загрейте олиото в тиган и изпържете в него пилешкото месо на висока температура. Добавете в него зеленчуците и бульона и оставете да къкри докато зеленчуците се сготвят.
5.Изсипете отново бульона през ситна цедка. Добавете вода в съотношение 1.2 пъти повече от количеството на ориза.
6.Сложете всички съставки в една тенджера и я оставете да заври. Сложете ориза, готовите зеленчуци, пилешкото месо и прецедения бульон в съд за готвене на пара на ориз („оризоварачка”) и ги сгответе.
7.Наредете оризовата смес в една купа, сложете отгоре нарязания зелен боб и поръсете с тънки ивици нори.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: