Пиле фрикасе

Лесна рецепта
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.04.2017
Пиле фрикасе
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
1 ч. ч. кисело мляко
3 жълтъка
1/2 лимон
2 с. л. краве масло
1 с. л. олио
3 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Сварявате месото в подсолена вода, до готовност. (Може да се използват както пилешки бутчета, така и бяло месо или каквото пилешко месо имате под ръка). Накъсвате го на ситно. Бульонът от варенето се прецежда.


2
Разбивате жълтъците с киселото мляко и лимоновия сок, до получаване на гладка смес.



3
В голям тиган (или тенджера) загрявате маслото, заедно с олиото и запържвате брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто, след което малко по малко прибавяте към него около 1-1 1/2 ч. ч. бульон (или до получаване на желаната от вас гъстота).
4
Сипвате киселото мляко и жълтъците, като продължавате да бъркате непрекъснато. Сместа трябва да ври около 4-5 минути, като накрая добавяте към нея и накъсаното пилешко месо.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2017
Ето и моят вариант на тази рецепта. С допълнение пекани картофи и краставици салата.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Дарко, хубава рецепта, ама защо с крадена снимка? Снимката е твърде много експлоатирана в различни сайтове, но май първообразът е от 2 януари 2013 г. Това е далеч под нивото ти (ако си този, за който те мисля). Мога само да предположа, че не ти е стигнало време да сготвиш към този момент и да приложиш твоя авторска снимка. Бъди здрав и успех в бизнеса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: