Пиле фрикасе с аспержи на фурна

Източник: Никол
ТИТЛА: Готвач
Дата: 22.03.2014
Пиле фрикасе с аспержи на фурна
 
Необходими продукти:
за бульона:
1 пиле
1 морков
1 глава лук

за соса:
4 с. л. брашно
4 с. л. масло
1 ч. л. смлян черен пипер
прецеденият бульон от пилето
3 жълтъка
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

за гарнитурата:
6-7 бр. аспержи


Начин на приготвяне:
1
Пилето се сварява със зеленчуците. Малко преди да се извади се слагат изчистените аспержи за 3-5 минути, да поомекнат. Изваждат се и се слагат настрана.

2
Пилето се изважда да изстине и се нарязва на порции. Месото се запържва в тиган с малко масло - до зачервяване. Нарежда се в тава за печене и върху него се нареждат аспержите. Бульонът се прецежда.
3
В същия тиган, в който сме запържили месото, се запържва брашното с маслото. Прибавят се черният пипер и прецеденият бульон от пилето. Сосът ври десетина минути, докато се посгъсти, като на око се преценява, какво количество от бульона да се добави. Сосът се застройва с разбитите жълтъци и лимоновия сок.
4
Пилето и аспержите се заливат със соса. Ястието се запича за 5-6 минути в силно загрята фурна - до златисто. Украсява се с резенчета лимон и листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Страхотна рецепта, лесна и вкусна, по-добър вариант на пиле фрикасе. С повечко сос става още по-добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: